Idén is saját tervezésű és készítésű koszorút vittünk a temetőbe. Az alapanyagokat Bogi gyűjtötte, válogatta és kompozícióba rendezte. Előtte lelkesen tekerte be az alapot ezzel a bordó anyaggal, amit előtte csíkokra vágtunk, a ragasztásnál segítettem neki.
És végül, előre nem tervezett módon egy teatasak-csillag is készült. Nem tudtam, hogy mi a szándéka vele, de aztán megkérdezte, hogy be tudnánk-e laminálni. Papának szeretné vinni, de jó lenne, ha nem ázva el...
A számomra kedves ötletek, alkotások, tevékenységek gyűjteménye, időnként egy kis nosztalgiával, visszaemlékezéssel.
2015. november 2., hétfő
2015. november 1., vasárnap
A 20. szülinapra
Gondolkodóba estem, hogy milyen torta készüljön erre a kerek évfordulóra.
Habos.... vagy mákos... vagy almás....
Habos.... vagy mákos... vagy almás....
És igen, az almás pite torta mellett döntöttem. A dekorációt Bogival találtuk ki. Az biztos volt, hogy kerek tortaformában sütjük, és két rétegben lesz az alma, de most a tetejére rácsos mintát készítettünk (vettem hozzá eszközt :-)) és körben levél alakokat tettünk a saját tésztájából. Minden esetre jól sikerült, egy szelet kivételével az adott napon elfogyott. Ez más tortával nem szokott előfordulni.
Így készült:2015. október 31., szombat
Tökfej helyett - 2015
Idén is vettünk faragni való tököt, kettőt is.
A férjem csak Bogi számára ezt a csodálatos, Pinky Pie mintás lápmást faragta:
Saját állítása szerint már az elején feladta volna, ha nem a kislányának szánta volna.
A férjem csak Bogi számára ezt a csodálatos, Pinky Pie mintás lápmást faragta:
Saját állítása szerint már az elején feladta volna, ha nem a kislányának szánta volna.
Magyon komoly előkészületek voltak. Először a sablon nyomtatása, majd a minta kivágása. Aztán ráragasztották a tökre, és Bogi körberajzoltra. A kivágandó részeket firkálással jelezte. Aztán apa szépen kivágta. (Na jó, ez hosszadalmas folyamat volt.) De a végén Bogi nagyon boldog volt.
A lámpás most az erkély korlátján világít.
2015. október 22., csütörtök
Az első csalamádém
Minden gyümölcs és dinnyehéj már régen az üvegekbe zárva várja a telet, és lassan le is kellene vinni a befőző automatát a pincébe. Csak még muszáj kipróbálnom, hogy milyen csalamádét lehet benne tartósítani.
Csak az idővel ne lenne gondom...Végül is ma úgy döntöttem, hogy most, vagy soha!
Megvettem a káposztát, uborkát, paprikát, és leszedtem a kertben a zöld paradicsomokat.
És ezek a szépségek kerültek a hőkezelés alá:
A recept a nosalty.hu oldalról származik. A kiírt mennyiségből nekem csak 8 üveg lett. Annyit változtattam, hogy nem kaptam sehol sem koriandert, így az kimaradt, illetve a felöntőlé csak 2,5 dl 10%-os ecet, 8 csapott evőkanál cukor, a sós zöldséglé+1 evőkanál só felhasználásával készült. (2,5 l) Az illata szuper volt, Kormos is teljesen lázban égett a zöldségektől.
Éppen most érte el a befőző a 90 C fokot. :-)2015. október 21., szerda
Boszorkányos manikür
Sosem lehet tudni, hogy mikor kell ilyen boszorkányos körmöket csinálnom...
Forrás: http://www.howtoinstructions.org/how-to-do-claw-nails-manicure-step-by-step-diy-tutorial-instructions/
Forrás: http://www.howtoinstructions.org/how-to-do-claw-nails-manicure-step-by-step-diy-tutorial-instructions/
2015. október 16., péntek
Na, mit főztem?
Többek között töltött káposztát. Mivel tegnap a Konyhafőnökben ez volt a feladat, a család ezt akart enni. Így megfőztem a saját verziómat, savanyú káposztával, füstölt hússal. A zsűri úgy döntött, hogy versenyben maradok és felmehetek a galériára. :-)
Ééééés sütöttem még rakott sütőtökös csirkét.
Na jó, tudom, hogy nem ez a legjobb ételfotó a világon, de az az ötlet nagyon megtetszett. (Nőklapja konyhája, 2015. őszi szám)
A lényeg, hogy kivajazott sütőtálba alulra sütőtök szeleteket teszünk, sózzuk, borsozzuk. A csirkemellszeletek fűszerezése is só és bors, melyeket a tökökre teszünk, felülre újabb tökréteg következik. A tetejére zsályaleveleket tettem és tejszínnel leöntöttem. 200 fokon sütöttem alufóliával letakarva kb. félidőig. Sok levet engedett, melyet menet közben leöntöttem. A végén, hogy a zsályalevelek ne égjenek meg, edami sajt szeleteket tettem rá.
A zsálya és a sütőtök tökéletes párosnak bizonyult.
Ééééés sütöttem még rakott sütőtökös csirkét.
Na jó, tudom, hogy nem ez a legjobb ételfotó a világon, de az az ötlet nagyon megtetszett. (Nőklapja konyhája, 2015. őszi szám)
A lényeg, hogy kivajazott sütőtálba alulra sütőtök szeleteket teszünk, sózzuk, borsozzuk. A csirkemellszeletek fűszerezése is só és bors, melyeket a tökökre teszünk, felülre újabb tökréteg következik. A tetejére zsályaleveleket tettem és tejszínnel leöntöttem. 200 fokon sütöttem alufóliával letakarva kb. félidőig. Sok levet engedett, melyet menet közben leöntöttem. A végén, hogy a zsályalevelek ne égjenek meg, edami sajt szeleteket tettem rá.
A zsálya és a sütőtök tökéletes párosnak bizonyult.
2015. október 12., hétfő
Sokan lettek a követőink
Ha persze nem itt blogon, és nem a fb-on. A Kutatók éjszakáján.
Újdonságként wcpapírgurigákat hasznosítottunk, és cuki Minionok lettek belőlük. Íme a mintadarab:
És így mutattuk meg, hogy miket kell begyűjteni az asztalról ahhoz, hogy kezdhessük a munkát:
Csoda aranyos minionok készültek, volt köztük könyvet olvasó, macit ölelgető és szerelmes is! Sajnos képek nem készültek róluk.
Újdonságként wcpapírgurigákat hasznosítottunk, és cuki Minionok lettek belőlük. Íme a mintadarab:
És így mutattuk meg, hogy miket kell begyűjteni az asztalról ahhoz, hogy kezdhessük a munkát:
Csoda aranyos minionok készültek, volt köztük könyvet olvasó, macit ölelgető és szerelmes is! Sajnos képek nem készültek róluk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)