2015. október 22., csütörtök

Az első csalamádém

Minden gyümölcs és dinnyehéj már régen az üvegekbe zárva várja a telet, és lassan le is kellene vinni a befőző automatát a pincébe. Csak még muszáj kipróbálnom, hogy milyen csalamádét lehet benne tartósítani.
Csak az idővel ne lenne gondom...
Végül is ma úgy döntöttem, hogy most, vagy soha!
Megvettem a káposztát, uborkát, paprikát, és leszedtem a kertben a zöld paradicsomokat.
És ezek a szépségek kerültek a hőkezelés alá:
A recept a nosalty.hu oldalról származik. A kiírt mennyiségből nekem csak 8 üveg lett. Annyit változtattam, hogy nem kaptam sehol sem koriandert, így az kimaradt, illetve a felöntőlé csak 2,5 dl 10%-os ecet, 8 csapott evőkanál cukor, a sós zöldséglé+1 evőkanál só felhasználásával készült. (2,5 l) Az illata szuper volt, Kormos is teljesen lázban égett a zöldségektől. 
Éppen most érte el a befőző a 90 C fokot. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...