Sikerült egy éretlen dinnyét vásárolnunk, így arra döntöttem, hogy savanyúság lesz belőle. De, hogy kísérletezzek is, a korábbi felöntőlét saját verzióra cseréltem:
- 3 liter víz
- 8 ek só
- 16 ek cukor
- 5 dl 10%-os ecet
- 1 kiskanálnyi mustármag, bors,
- 2 babérlevél apróra tépve
- 1/2 mokkáskanálnyi borkén és nátriumbenzoát
A víz felét felmelegítettem, és feloldottam benne a sót, cukrot, beleöntöttem az ecetet, és beletettem a fűszereket és forrás közeléig melegítettem. Visszahűtöttem a maradék vízzel, majd a borként és náriumbenzoátot belekevertem.
Ennyi lé éppen elég lett 5 db 1,7 literes üveg felöntéséhez.
https://www.nosalty.hu/recept/savanyusag-le-uborkahoz?utm_source=24_hu&utm_medium=pad&utm_campaign=1530
VálaszTörlés