Tavaly kísérleteztünk a konyhában az indiai ízekkel, így több alkalommal készült vajas csirke. Az alapmártás igazából az olaszos mártáshoz hasonlóan készült, persze már fűszerekkel, ami nagy különbség, hogy kesudió vany mogyoró van még benne és így nem leturmixolva.
Gondoltam, hogy gyors vacsorához kellene befőzni ebből. Sajnos ez nagyon hamar megbuggyant. Így arra jutottunk, hogy a ludas az olajos mag lehet. Így idén a nagyon finom napon érett paradicsom csak indiai fűszerezéssel került az üvegekbe:
A bal oldali csoport fűszerezése: fokhagyma, só, kardamon, gyömbér és garam masala
A jobb oldaliaké: fokhagyma, só, kardamon, gyömbér és bombay masala
Ez utóbbiakra a fűszer csomagolásából készültek nyakcímkék, hogy kevesebbet kelljen írni az üvegekre. A papírcímkék egy idő után leváltak, és a matricák lemosása macerás, így tavaly óta nem ragasztom a címkéket, hanem alkoholos filccel írom az oldalára a fűszerezést és évszámot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése