2017. december 25., hétfő

Jó étvágyat!

Idén különleges alapanyagot választottam a karácsonyi vacsorához. Na, nem kell mindenféle egzotikus herkentyűre gondolni, csak olyanra, amely itt a környéken is beszerezhető közvetlenül a termelőtől/tenyésztőtől.
A Konyhafőnök idei szériájában többször is előfordult a fürj, és ha jól emlékszem, akkor a Séf egyik kedvenc alapanyaga. Karácsony előtt pár nappal házhoz szállítva érkezett 8 db konyhakész fürj. :) Tudtam, hogy nem túl nagy madarakról van szó, így nem akartam, hogy esetleg kiszáradjanak. A madárkák hagyományos tojásos-szalonnás tölteléket kaptak, és végül baconbe tekerve sültek. A tálalásért a Konyhafőnök zsűrije nem dicsért volna meg, de az itthoni zsűri értékelte, sőt a koktélparadicsomos-fürjtojásos dekorációt ők tették e tálra az utolsó pillanatokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése