Márciusban lekerült az ajtónkról a fékész gombolyagkoszorú, amely nagyon téli érzetet adott. Akkor tudtam, hogy mindenképpen új alapokra kell helyeznem a dolgot. A hétvégén nem a mi koszorúnk újult meg, hanem társai is készültek ajándékként.
Az ötlet forrása: kiflieslevendula
Annyit változtattam, hogy a gombolyagok belseje nálam többnyire papírgalacsin, mivel annyi maradvány masé és hungarocellgolyó a világon nincs.
A számomra kedves ötletek, alkotások, tevékenységek gyűjteménye, időnként egy kis nosztalgiával, visszaemlékezéssel.
2015. december 14., hétfő
2015. december 11., péntek
2015. december 10., csütörtök
2015. december 9., szerda
Ez sült (1. rész)
Idén nem szerettünk volna koszorút készíteni adventre. Korábban is csak asztaldíszünk volt, de az idén új alapra gondoltunk:
Ez lett a vége:
Mézeskalácsra
Bogi tervezte, vágta, választotta a gyertyákat, és díszítette.Ez lett a vége:
Sülnek a mézesek...
... és ahogy sülnek fogynak is. Már 2 kg lisztet dolgoztunk fel, és bizony alig maradt díszítésre alkalmas adag itthon. A sütipecsétes kiszúróformák igen jól teljesítenek, ilyen szépen rendezi sorba Bogi a figurákat:
És mi készült még?
Nemsoká ezt is mutatom.
És mi készült még?
Nemsoká ezt is mutatom.
2015. december 8., kedd
Kormos fészket készít?
Igazából csak tippelünk, de már néhány alkalommal elcsíptük, ahogy a szájában rengeteg szénával rohangál a ketrecében. Nem szereti, ha fotózzuk, de most sikerült elkapni egy nyugisabb pillanatban:
Természetesen egyedül van, és nincs kinek fészket készíteni....
Természetesen egyedül van, és nincs kinek fészket készíteni....
2015. december 4., péntek
Csokiszalámi
Nemrég futottam bele a receptbe a Street Kitchen-en, és mivel tegnap nem volt sok időm, de a mai lőtéravató bulira készíteni akartam valamit, éppen jól is jött a sütés nélkül készíthető édesség.
Ma reggel már ilyen volt a hűtőből kivéve:
Ma reggel már ilyen volt a hűtőből kivéve:
A mostani premier-verzió a sok csokin és kekszen kívül diót. kesudiót, aszalt szilvát barackot és áfonyát tartalmaz. A fűszerek: mézeskalács fűszerkeverék, és fahéj. Az eredmény egy kellemesen illatos, ás fűszeres csokis édesség.
Itt még a pulton egyben:
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)