2013. augusztus 18., vasárnap

Lassan tele a kamra

Általában hirtelen felindulásból szoktam befőzni. Reggel még nem is tudom, aztán elmegyek a piacra, és meglátom az alapanyagot. És akkor, ott megszületik az elhatározás.
Lássuk, csak, mi készült az idén. Abszolút új a repertoárban: piros dinnye savanyítva. Sajnos Lőrinc elintézte azt a dinnyét, amit vettünk, de nem volt szívem kidobni. anyósom régebben savanyított már piros dinnyét, a férjemmel mindketten szeretjük. Így születtek ezek a szépségek. Nagyon remélem, hogy finomak is lesznek!
De most időrendben a többi:


Meggydzsem:
Őszibarackdzsem (levendulával és anélkül)
Lecsó:
  
Savanyúság (kis dinnye, zöld paradicsom, uborka, cukkini, vegyes)
 Fűszeres paradicsom nagyobb kiszerelésben (lasagne-hoz, húsgombóchoz)
 Fűszeres paradicsom kisebb kiszerelésben (Pistinek tésztára), azaz házi "Dolmio"
Apának még újabb adag őszibarackdzsem
Őszibarack csak úgy befőttnek. Bogi nagy kedvence, lelkes segítő a készítésnél. Ezek a gyöngyűségek a dunsztolásra várnak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...