2014. augusztus 18., hétfő

Felöntőlé savanyúsághoz

Csak, hogy ne kelljen keresgélnem:

1 cs. K n o r r savanyúságtartósító, amelyet a leírás alapján 1,8 l vízzel, 5 ek cukorral felfőzök, és végül 4 dl 10%-os ecetet keverek bele. Ez áll kb 10 percig, ez idő alatt a fűszerek leülnek benne, és csak a felső fűszermentes levet használom. Korábban mindenestől öntöttem, de akkor a fűszerek még tovább ízesítették a savanyúságot, ami nekem már túl fűszeres volt.
Nos, miután kész a lé, bepakolom az üvegbe a zöldséget, vagy most éppen a dinnye héját, 1 ek cukrot teszek rá, majd az üveget a feléig (egy kicsit talán tovább) öntöm a lével, és a többit sima vízzel pótolom. És utána mehet az automatába 85-90 C°-ra és 30 percig. Általában elég a 85 fok, de ha nagyon kemény alapanyag is van (pl. répa hasáb), akkor jobb a 90 fok.
Pl. ilyen finomságok készültek:
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...