1 cs. K n
o r r savanyúságtartósító, amelyet a leírás alapján 1,8 l vízzel, 5 ek
cukorral felfőzök, és végül 4 dl 10%-os ecetet keverek bele. Ez áll kb
10 percig, ez idő alatt a fűszerek leülnek benne, és csak a felső
fűszermentes levet használom. Korábban mindenestől öntöttem, de akkor a
fűszerek még tovább ízesítették a savanyúságot, ami nekem már túl
fűszeres volt.
Nos, miután kész a lé,
bepakolom az üvegbe a zöldséget, vagy most éppen a dinnye héját, 1 ek
cukrot teszek rá, majd az üveget a feléig (egy kicsit talán tovább)
öntöm a lével, és a többit sima vízzel pótolom. És utána mehet az
automatába 85-90 C°-ra és 30 percig. Általában elég a 85 fok, de ha
nagyon kemény alapanyag is van (pl. répa hasáb), akkor jobb a 90 fok.
Pl. ilyen finomságok készültek:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése