2014. augusztus 11., hétfő

Fehér szilva - betegség

Anyunál gyors tempóban érik (ért meg) a fehér szilva. Mivel a munka miatt nem tudtunk hazamenni, így igazi vonatos kalandot találtam ki a gyerekeinknek. Elvonatoznak Mamához, leszedik a szükséges mennyiséget, aztán délután visszajönnek, és persze hozzák is a termést. Mielőtt gyerekkínzásra gondolnánk, azért egy 19. éves nagyfiú teherbírása éppen megfelelő ehhez. :-)
Nos, ez a nap a múlt kedd volt, és minden remekül zajlott addig, amíg délután Bogi be nem lázasodott. Mire beért a vonatuk, eléggé le volt harcolva, rögtön lázcsillapítót adtam neki. Sikerült egy jó kis vírusos torokgyulladást összeszedni. De megvolt a cél is, hétfőre (azaz mára) meg kellett gyógyulni, mert kezdődik a Múzeumi  tábor Lilivel.
Nos a szilva szép, illatos és nagyon nagyon érett volt, és nem volt hajlandó egy napot sem várni, be akart költözni az üvegekbe. Így Este Pisti segédletével 4 fazékban különböző fázisokban rotyogott a lekvár.

Igazi boszorkánykonyha

Az eredmény pedig rengeteg üveg finom lekvár, amely valóban hozzáadott cukortól mentes, hiszen ez a szilva igazi mutáns! Éretten ehetetlenül édes.
Balról jobbra haladva lett vaníliás, fahéjas, gyömbéres és csak sima.
A szilva ehető és finom állapota ilyen:
Ebből hagytam csemegézni valót is, de azért 5 üveg befőtt még csak kidunsztolódott.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...