2014. január 18., szombat

Házi gyurma

Valahol a net-en találtam ezt a receptet, még nem próbáltam ki, csak ma került elő a gépemről. Így biztonságba helyezem itt a blogon.
forrás


Hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg só
3 dl víz
1 evőkanál olaj
1 mokkáskanál citromsav
színes ételfesték
vanília aroma (ha illatosat szeretnél)

Elkészítése:
Tedd a hozzávalókat egy lábosba, és keverd össze! Minél intenzívebb színt szeretnél, annál több ételfestéket kell beletenni. Híg masszát fogsz kapni, amit 2-3 percig addig kell közepes lángon főzni, amíg be nem sűrűsödik. Várj, amíg a massza kicsit kihűl, jól gyúrd át, és már kész is a saját készítésű gyurma! Fontos, hogy azonnal összegyúrd, különben száradni kezd a széle. Tedd zacskóba! Ha hűtőben tartod, hónapokig használhatjátok. Ha már érzed, hogy kicsit avas, szívfájdalom nélkül kidobhatod, és készíthetsz egy újabb adagot.

***************************************
Vagy ez: http://gyereketeto.hu/jatekok/mezeskalacs-gyurma/
****************************************
Vagy ez: http://www.edenkert.hu/elet-mod/legjobb-otthon/hazi-keszitesu-gyurma/3966/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...