2020. október 26., hétfő

Mákos-málnás-mascarpones torta

25 évvel ezelőtt hihetetlenül távolinak tűnt a mai nap. Egyrészt a fiatalságomból adódóan rendelkeztem egy nagy adag naivitással, amit azóta is nagyon jó lenne visszaszerezni. Azt biztosan tudtam, hogy rengeteg kalandban lesz részem, részünk, mivel éppen 25 éve ezen a napon berobbant az életünkbe Pistike. Ma már csak kedveskedésből híjuk így, akkor is csak szigorúan szűk családi körben. Mivel a vírushelyzetben nem akartunk sehova sem menni ünnepelni, így erre a jeles napra Bogival egy mákos-málnás-mascarpones tortával készültünk. 

A mák nemcsak a dekorációban jelent meg, hanem az alappiskóta is mákos volt, ami a metszetben már látszik is.

A függőleges rétegek úgy készültek, hogy a mákos piskótából készült piskótatekercs is málna lekvárral, melyből szeleteket vágtunk, és ezzel töltöttük meg a középső réteget. Persze ahhoz, hogy a végén a torta megálljon, és rendesen pontosabban nagyjából be tudjuk vonni krémmel, egy éjszakára a hűtőbe tettük.

Mivel nem volt cél, hogy tökéletesen bevont torta legyen, így nem készültek további fázisfotók, inkább csak a gyümölccsel, mentalevelekkel és mákszórattal dekorált változatot fényképeztem.

Azt hiszem, hogy elég Pistis lett! Boldog születésnapot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...