2017. május 24., szerda

Rebarbarás morzsasüti, ahogy mi csináljuk

Anyukám kertjében már második éve növekszik egy rebarbaratő, így ha nem is folyamatosan, de időnként kapunk (kaptunk) a termésből. Eddig a különböző vegyes dzsemekben használtam fel, de most süteményt akartam sütni belőle. Valamikor régen a lengyeleknél ettünk olyan süteményt, ahol az alsó réteg valamilyen kevert tészta volt, ezt fedte a rebarbarás töltelék, és végül volt egy morzsaréteg.
Mivel régen volt az is lehet, hogy a morzsa és a rebarbara össze volt keverve, de ezt biztosan már nem állítom. Egy biztos, hogy az ottani rebarbara a piros verzió volt.
Ilyen lett az eredmény:
Az utolsó morzsáig elfogyott, a végét Bogi vitte el a suliba.

És ahogy készült:

 Az alsó rétegnek a Dunahullám tésztáját kevertük be (csak fél adagot). Ezt borítottuk be a fahéjas cukorba forgatott rebarbarával:
A tetejére a morzsa liszt, zabpehely, cukor és margarin keveréke lett.
És végül ilyenre sült:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése