2016. november 1., kedd

És milyen lett a torta?

Most is sk tortával köszöntöttük Pistit. Az ötlet és az ízek kombinációja Bogi javaslata alapján vaníliás, áfonyás, némi csokival. Az alaptészta a szokásos muffintésztánk (Nosalty-ról), amely igen bevált tortaalapként. És íme a kész mű:

A muffintésztából dupla adagot kevertünk be, amely elégnek bizonyult már a férjem tavaszi szülinapi tortájához is.



Ilyen a belseje felvágás után
És néhány kép a készítés folyamatáról. A tortaformában sütött alaplap sajnos eléggé púpos lett, így kisebb köt vágtunk belőle, és papírkarimába tettük. Erre jött a vaníliás krém, amelybe a kész muffingolyókat körkörösen elhelyeztük. A külső körben és a legközepén csokis-áfonyás golyók kerültek,  közéjük a vaníliás-áfonyásak.

Krémmel befedtük, és a szélét felezett csokis golyókkal díszítettük, középre a becsokizott "púp" került. Így töltött egy egész éjszakát a hűtőben.
 

Másnap reggel került a tortatálra, és akkor kapott még az oldala egy kis vakolatot. Minden esetre azt már tudom, hogy a tetejének a díszítését jobb lett volna reggelre hagyni, akkor a félgömbök formája sokkal megmutatkozott volna.

A torta nagyon finom lett, igazán jó gyertyatartó vált belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése