Most is sk tortával köszöntöttük Pistit. Az ötlet és az ízek kombinációja Bogi javaslata alapján vaníliás, áfonyás, némi csokival. Az alaptészta a szokásos muffintésztánk (Nosalty-ról), amely igen bevált tortaalapként. És íme a kész mű:
A muffintésztából dupla adagot kevertünk be, amely elégnek bizonyult már a férjem tavaszi szülinapi tortájához is.
Ilyen a belseje felvágás után |
És néhány kép a készítés folyamatáról. A tortaformában sütött alaplap sajnos eléggé púpos lett, így kisebb köt vágtunk belőle, és papírkarimába tettük. Erre jött a vaníliás krém, amelybe a kész muffingolyókat körkörösen elhelyeztük. A külső körben és a legközepén csokis-áfonyás golyók kerültek, közéjük a vaníliás-áfonyásak.
Krémmel befedtük, és a szélét felezett csokis golyókkal díszítettük, középre a becsokizott "púp" került. Így töltött egy egész éjszakát a hűtőben.
Másnap reggel került a tortatálra, és akkor kapott még az oldala egy kis vakolatot. Minden esetre azt már tudom, hogy a tetejének a díszítését jobb lett volna reggelre hagyni, akkor a félgömbök formája sokkal megmutatkozott volna.
A torta nagyon finom lett, igazán jó gyertyatartó vált belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése