2016. január 28., csütörtök

Svéd fűszeres keksz

Otthon is érdemes nekiállni, hiszen pikkpakk összeállítható a tészta, a nyújtásnál pedig csak arra kell figyelni, hogy jó vékony legyen a tészta: ekkor lesz roppanós a kész keksz. A fűszerkeverékből akár többet is bekeverhetünk, jól jöhet még forralt borhoz is a keksz mellé!
 forrás

 

Hozzávalók:

50 g puha vaj 
55 g porcukor 
50 g méz 
fél dl habtejszín 
180 g liszt 
késhegynyi szódabikarbóna 
fél kk. őrölt fahéj 
késhegynyi őrölt gyömbér 
késhegynyi őrölt szegfűszeg 
késhegynyi őrölt kardamom 
késhegynyi őrölt szegfűbors
1. Az összes hozzávalót kimérjük egy tálba és összegyúrjuk. A kész tésztát alufóliába csomagolva 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
2. Alaposan lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. Akár kekszpecséttel vagy betűnyomdával is díszíthetjük a kiszúrt formákat, a minta látszódni fog sütés után.
3. A kiszúrt formákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 180°C-ra melegített sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni a kekszeket. Légmentesen záró dobozban sokáig elállnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése