Elkészült a szezon első forraltbor-zseléje. Szerintem nagy ötlet (Hála Stahl Juditnak érte!, Forrás: Stahl magazin, 2012. tél)!!!
Az idei Első Hárslevelűből készült, az ízesítők pedig egész fahéj, szegfűszeg, fél citrom felkarikázva, fél alma cikkekre vágva és egy kis cukor. Leszűrve kerül az üvegekbe. Az almákat a hátsó, piros tetejű üveg rejti, a dekorált üveget ajándékba szántam Katalin napra.
És mihez jó a forraltbor-zselé?
Alapvetően desszertként is el tudom képzelni. Egyszer S. J. a tv-ben desszertként készítette, a poharakba gyümölcsre öntve. Nálunk sültekhez volt tesztelve. A rozmaringos kacsához isteni, amikor a meleg húson el kezdenek illatozni a fűszerek.
(Azóta már ott lapul az első vörös is a spájzban, Zweigeltből. :-) )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése